Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers

Tijdelijke Participatiebaan

Aanmelden

De Diamant-groep biedt tijdelijk werk met dienstverband voor kandidaten die moeilijk (rechtstreeks) op de reguliere arbeidsmarkt aan de slag kunnen. Kandidaten die in aanmerking komen voor een tijdelijke participatiebaan zijn kandidaten uit de Participatiewet met een geschatte loonwaarde tussen de 30 en 80% WML.

Voorbeelden van functies (klik op de functie voor meer informatie):

* Deze vacatures zijn niet altijd beschikbaar. Informeer bij het Adviescentrum of er vacatures beschikbaar zijn.

Door middel van tijdelijke werkgelegenheid met een dienstverband vergroten kandidaten de kans op een werkplek op de reguliere arbeidsmarkt. Ze kunnen relevante werkervaring opdoen en zijn niet afhankelijk van een uitkering. Gemeenten krijgen meer zicht op de mogelijkheden (ook langere termijn) van kandidaten.

Doelgroep

Kandidaten vanuit de Participatiewet met een geschatte loonwaarde van 30 tot 80% WML die niet rechtstreeks op de reguliere arbeidsmarkt aan de slag kunnen en een opstap daarvoor kunnen gebruiken.

Werkwijze

Na aanmelding vindt een sollicitatiegesprek plaats waarbij motivatie en functie-eisen getoetst worden. Kandidaat start in proefplaatsing van drie maanden. Aan het einde van de proefplaatsing kan de loonwaarde bepaald worden. Bij positief functioneren krijgt de kandidaat een tijdelijk dienstverband (twee keer een half jaar) op basis van het wettelijk minimumloon (WML).

Aanmelden

Weet je niet welke functie bij je kandidaat past? Meld de kandidaat dan aan zonder werkvoorkeur. Wij bespreken de mogelijkheden met de kandidaat en koppelen de uitkomsten hiervan aan je terug. Het  Adviescentrum kan u altijd informeren over openstaande vacatures.

Download brochure Aanmelden

Disclaimer - Cookies - KvK nr. 17257648 - Algemene verkoopvoorwaarden - Voorschriften aannemers -  © 2016 Diamant-groep