Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers

Re-integratietraject

Aanmelden

In een re-integratietraject (met behoud van uitkering) worden kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt intensief begeleid om (weer) aan de slag te kunnen gaan in regulier werk.

Doelgroep

Kandidaten met enige afstand tot de arbeidsmarkt die nog over onvoldoende competenties beschikken, geen relevante werkervaring hebben en/of andere levensgebieden (nog) niet op orde hebben en waarbij het de verwachting is dat deze kandidaat op termijn wel aan de slag kan in werk.

Werkwijze

Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek waarin het traject nader wordt toegelicht. Belangrijk onderdeel in het traject is dat door middel van werkend re-integreren toegewerkt wordt naar terugkeer op de arbeidsmarkt. Hiervoor zijn in- en externe werkplekken beschikbaar voor ontwikkeling van de noodzakelijke competenties. Verder kunnen tijdens het traject onder meer de volgende instrumenten ingezet:

  • coachingsgesprekken
  • opleiding
  • training
  • competentieontwikkeling
  • het vergroten van de zelfredzaamheid.

Afhankelijk van het soort trajecten en het einddoel wordt er gerapporteerd aan de opdrachtgever, zodat de klant goed bemiddeld kan worden naar de arbeidsmarkt.

Download brochure Aanmelden

Disclaimer - Cookies - KvK nr. 17257648 - Algemene verkoopvoorwaarden - Voorschriften aannemers -  © 2016 Diamant-groep